Sablazan na dvoru

Kralj David je ugledao ženu i poželio je. Što je kralj želio to je i dobio, premda je to bila žena drugoga, odanog vojnika u Davidovoj vojsci. Kad je zatrudnjela, David se uplašio sramote pa je cijeli doga đaj pokušao prikriti. Ali njegovi trikovi nisu uspjeli pa je na kraju izveo da joj muž pogine u bitci. Zatim je ženu poginulog junaka uzeo k sebi. Gotovo da je uspio proći nekažnjeno.

A onda se pojavio prorok Natan s jednom pričom. Neki je siromašak imao janje koje je jako volio, ali je susjed bogataš poželio to janje. Premda je u gradu mogao kupiti bilo koju životinju, bogataš je želio baš to janje koje je siromašak toliko volio pa mu ga je oteo i zaklao. Grozno, pomislio je David. “Tko je taj bogataš?” gnjevno je upitao. “Pobrinut ću se da bude pravedno kažnjen.”

“Ti si taj čovjek!” odgovorio je Natan. Odjednom je David postao svjestan svoga grijeha. Njegovi pokušaji da ga prikrije samo su pogoršali stanje. Sad je došao trenutak da pred narodom prizna svoj grijeh. Psalam 51 je to priznanje.

U svim vremenima ljudi vjere uzimali su Davidove riječi da plaču zbog svojih padova. Mi se izručujemo milosti našeg dragog Boga moleći da izbriše naše strašne prijestupe. Budimo sigurni da nas čuje, uklanja naše grijehe i pere nas da budemo bijeli kao snijeg.

Gospodine Isuse, vidiš da strpljivo čekam.
Dođi sada, novo srce u meni stvori.
One koji su Te potražili nikad odbio nisi;
Operi me stoga i bit ću bjelji od snijega.
James Nicholson

Randy i William J. Petersen

Tagged on: