Johan HuibersNizozemski brodograditelj Johan Huibers (60) napravio je repliku Noine arke, koja je duga 137 m, i široka 23 m, baš kao ‘prava’ arka iz Biblije. Ukoliko sve bude išlo prema planu, prvo putovanje nova Arka imat će sljedeće godine, a uplovit će u London tijekom Olimpijskih igara.

Osim toga, na njoj će biti i brojne životinje svrstane po parovima, kako bi se upotpunio pravi doživljaj Noine arke. Njegova tvrtka koja vodi gradnju Arke koja bi trebala biti potpuno gotova u srpnju izvijestila je kako žele doslovno prikazati priču o Noi iz Biblije, a nadaju se da će time inspirirati djecu. 

– Želimo ljudima poručiti da postoji Biblija, a da postoji i Bog – kazao je Huibers. Prema pripovijesti iz Biblije, Bog je želio kazniti neposlušan ljudski rod i odlučio poslati veliki potop. Vidio je da je Noa pravedan i uputio ga da izgradi arku i oko sebe okupi obitelj i svaku vrstu životinja u parovima. 

Brodograditelj koji vodi cijeli projekt kazao je kako je prije 20 godina sanjao da je njegovu zemlju pogodila velika poplava. San je protumačio kao poruku od Boga te je odlučio da će jednom izraditi identičnu arku kao što je ona u Bibliji. Arku je počeo graditi prije tri godine na rijeci blizu svog doma kraj Rotterdama.

U arku stane oko 1500 ljudi, a izrađena je od švedskog bora. Huibers je kazao kako će na njegovom brodu biti umjetne životinje, koje će se moći i pomicati, a u jednom dijelu arke bit će i prave životinje. Izgradnja ga je koštala više od 8,5 milijuna kuna, ali nije mu zbog ničega žao, iako se njegova supruga nije od samog početka slagala s izgradnjom arke, piše Daily Mail.

24sata.hr