Što mi znači Kristovo uskrsnuće?

“KRISTOVO USKRSNUĆE MI KAŽE DA JE ISTINA JAČA OD LAŽI.. Isus je govorio istinu o Bogu: ‘koji sam vam objavio istinu koju sam čuo od Boga.’ (Ivan 8,40) Da su Kristovi neprijatelji uspjeli ušutkati Isusa, laž bi nadvladala istinu. Uskrsnuće svjedoči o neuništivosti istine.

KRISTOVO USKRSNUĆE MI KAŽE DA JE DOBRO JAČE OD ZLA. Sile koje su raspele Krista bile su sile zla. ‘On (Sotona) bijaše ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini, jer u njemu nema istine.’ (Ivan 8,44) Da Krist nije uskrsnuo, ne bi bilo nade da će dobro pobijediti zlo.

KRISTOVO USKRSNUĆE MI KAŽE DA JE LJUBAV JAČA OD MRŽNJE. Užasna mržnja izazvala je Kristovu smrt. Da nije bilo uskrsnuća, ljudska bi mržnja nadvladala Božju ljubav. Uskrsnuće je pobjeda Božje ljubavi nad svim onim što mržnja može učiniti.

KRISTOVO USKRSNUĆE MI KAŽE DA JE ŽIVOT JAČI OD SMRTI. Da Isus nije uskrsnuo, to bi značilo da smrt ima silu čak i nad najdivnijim životom. Uskrsnuće pokazuje da smrt ne može uništiti Božji dar života.

KRISTOVO USKRSNUĆE MI KAŽE DA KRIST DAJE SNAGU VJERNICIMA DA ŽIVE POBJEDONOSNO. Ono mi govori da Krist djelatno radi s desne strane Bogu, osiguravajući spasenje koje je on postigao na Zemlji. ‘Odatle slijedi da može zauvijek spasavati one koji po njemu dolaze k Bogu, jer uvijek živi da posreduje za njih.’ (Hebrejima 7,25)

KRISTOVO USKRSNUĆE ME UVJERAVA DA ĆE BOG SAČUVATI OSOBNOST ONIH KOJI UMRU PRIJE KRISTOVOG DOLASKA. Uskrslog Krista su prepoznali Njegovi sljedbenici jer je On isti Krist kojega su oni poznavali prije Njegove smrti. Tako ću i ja moći prepoznati moje drage prigodom njihova uskrsnuća.

KRISTOVO USKRSNUĆE ME UVJERAVA DA ĆE I KRŠĆANI KOJI UMRU PONOVNO ŽIVJETI. Budući da Sveto pismo Krista naziva ‘On je Prvenac umrlih’ (1 Korinćanima 15,20), Njegovo uskrsnuće obećava i oslikava uskrsnuće vjernika.

Dakako, ‘sila Njegova uskrsnuća’ (Filipljanima 3,10) pokreće me da volim, služim i živim za uskrslog Gospoda.”

Samuele Bacchiocchi

Tagged on: