U doba nijemoga filma, 1923. godine, Buster Keaton, glumac komičar i akrobat, snimao je film pod naslovom Naše gostoprimstvo, u kojem je glumac izvodio opasnu vratolomiju blizu velikog vodopada. Bio je vezan skrivenim čvrstim konopcem, koji ga je držao da ne padne niz opasan vodopad.

Tijekom snimanja taj je konopac puknuo, a Keatona je bujica ponijela prema vodopadu. U zadnji se čas uspio uhvatiti za granu koja se nadvila nad vodopad, i nje se držao sve dok mu nije priteklo u pomoć osoblje koje je snimalo film. Ta se dramatična scena pojavila tek na kraju filma.

Upasti u neku opasnu situaciju može biti dobra scena za napeti film. Međutim, u stvarnom životu, takva mjesta su obično su označena znakovima opasnosti kako bi se spriječilo da ljudi nastradaju.

Na sličan način, Biblija nas je opskrbila znakovima upozorenja kako se ne bismo udaljili od sigurnosti koju nam pruža Božja riječ. “Zato trebamo još više paziti na ono što smo čuli, da ne promašimo cilj” (Hebrejima 2,1).

Kad se ne držimo Božje riječi, čitanjem i proučavanjem onoga što smo pročitali ili čuli u propovijedi, lako ćemo promašiti cilj i zastraniti. Poput rječnog brzaka, privlačnosti ovoga svijeta vuku nas u grijeh. Ali ako se držimo upozorenja i zapovijedi koje se nalaze u Bibliji, i tražimo da nas vodi Sveti Duh, znat ćemo što je naše duhovno sidro i bit ćemo na sigurnome, čak i kad se nađemo u opasnim brzacima i vodopadima ovoga svijeta.