Počelo je

Živimo u svemiru uvučenom u sukob. Naš svijet svjedoči da sukobi bjesne oko nas i u nama. Između sila dobra i zla vodi se bitka za čovjekovo srce i oko zemaljskih odnosa. Ovaj svijet je krvavo bojno polje ratova i razorenih domova, svađa i potresa, siromaštva i tjeskobe, pustošenja šuma i tlačenja ljudi.

Nešto bolje dolazi – a to će uskoro i stići! Isus uskoro dolazi da načini sve novo. U veliki dan Isusovog povratka nikakva sila neće moći zaustaviti Božje djelo obnovljenja. Potpuni nered će utihnuti i svi sukobi prestati. Napokon Nebo! Aleluja!

Ali u međuvremenu mi živimo u “međuvremenu”. Živimo u međuvremenu između savršenog Edena nastalog u vrijeme stvaranja i obnovljenog Edena. U ovom međuvremenu, iako naša srca čeznu za Nebom, naša stopala su čvrsto prilijepljena za tlo ovog ludog i nemirnog svijeta. Kada bi se Nebo moglo već sada pojaviti…

A bi li moglo? Bi li Bog mogao samo malo prije roka spustiti Nebo na Zemlju i bismo li mi već sada mogli uživati u tom kraljevstvu? Zamislite da se Nebo pojavi sada. To je ono što želimo, zar ne? Zato se mi, slijede ći primjer našega Gospodina, ne molimo: “Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja, kako na nebu, tako i na zemlji.” Kada bismo samo mogli već sada živjeti na Nebu!

Radosna je vijest…! Pa, ne bih vam je željela pokvariti. Prepustit ću Isusu da vam to On sam kaže. Otvorite sa mnom Evanđelje po Marku 1,14.15. Poslušajte Radosnu vijest od Boga! “Pošto je Ivan bio zatvoren, dođe Isus u Galileju. Tu je propovijedao Radosnu vijest Božju. Govorio je: ‘Ispunilo se vrijeme, blizu je kraljevstvo Božje. Obratite se i vjerujte u Radosnu vijest!'” Isus je objavljivao, propovijedao, objelodanjivao Božju Radosnu vijest. A koja je to bila Radosna vijest? “Ispunilo se vrijeme” i “blizu je kraljevstvo Božje”. Božja Radosna vijest koju je Isus objavljivao, i danas je Radosna vijest! “Ispunilo se vrijeme, blizu je kraljevstvo Božje.”

Kessia Reyne Bennet

Tagged on: