Naš stariji brat

“Jer i onaj, koji posvećuje, i oni, koji se posvećuju, svi su od jednoga. Zato se ne stidi zvati ih braćom.” (Hebrejima 2,11)

Vođeni ponosom, neki, koji se uspinju ljestvicama uspjeha i bogatstva, često se stide svog skromnog porijekla. Da bi zaštitili stečeni položaj, oni se odriču svojih korijena. Koliko je to različito od Onoga koji je dragovoljno napustio sjaj Neba da bi postao naš stariji brat.

Ovaj Isusov portret izraziti je primjer Njegove krajnje odanosti ljudskom rodu. Kad smo bili stranci, odvojeni od Krista, bez nade i bez Boga u ovome svijetu, Knez Slave došao je na Zemlju u ljudskom obličju (Efežanima 2,12) On nije samo patio i umro za bezbožnike, nego je time javno, ne stideći se, trajno postao jedan od nas. “Zato se ne stidi zvati ih braćom.” (Hebrejima 2,11) Htio je da čitav svemir zna da je On naš Stariji Brat.

Kakva je to dragocjena prednost sa smo prihvaćeni ako braća i sestre Kralja svemira! Svojom zastupničkom smrću Krist je postao naš Spasitelj i suosjećajni Stariji Brat za svu vječnost. Time što je postao naš brat, Krist nas je povezao sinovskim vezama Božje obitelji.

George W. Brown

Tagged on: