Uskrsnuće i Život

“Isus joj reče: ‘Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.'” (Ivan 11,25)

Ovaj zvonki prikaz činjenica bio je namijenjen mnogo većem broju slušatelja nego što su to bili Marta i njena ožalošćena obitelj. To je bila životodavna poruka svjetskih razmjera koja rađa nadu. Bila je upućena svoj Božjoj djeci kroz stoljeća. Ovim nazivom Krist ponovno potvrđuje svoje božanstvo. Kao Davatelj života On je i Bog koji i stvara i obnavlja. Svojom snagom uskrsnuća On jamči život svima koji spavaju u Njemu (1. Korinćanima 15,22.23)

Kao Davatelj života Isus ima život u sebi. Kao Davatelj života On nudi vječni i obilni život ovdje i sada svima koji vjeruju u Njega (1. Ivanova 5,11.12). Tako Isus uvjerava vjernika u uskrsnuće od smrtnog sna u život koji se može usporediti sa Božjim životom. Pošto je On uskrsnuće i život, oni koji u Njega vjeruju neće propasti nego imaju vječni život (Ivan 3,16).

Pavao je, govoreći o uskrsnuću, ustvrdio da je sa Kristom došlo i uskrsnuće iz mrtvih i da je kao “prvenac” Krist zajamčio i uskrsnuće svih koji spavaju u Njemu (1. Korinćanima 15,22.23). Pošto je Krist uskrsnuće i život, On je živ. A budući da on živi, i mi ćemo živjeti (Ivan 14,19).

George W. Brown

Tagged on: