„I kad on dođe, dokazat će svijetu što je grijeh, i o pravdi, i o sudu.“ (Ivan 16,8)

Želja za nečim boljim dolazi od Boga. Njegova privlačna sila djeluje u nama i budi želju za nečim uzvišenijim od onoga što imamo. Osvjedočenje da smo grešnici posao je Svetoga Duha: „Dokazat će svijetu što je grijeh.“ (Ivan 16,8)

Shvaćanje da smo nemoćni je Njegovo djelo, jer je Isus rekao: „Jer bez mene ne možete učiniti ništa.“ (Ivan 15,5) Njegov je posao da nas dovede do trenutka kada ćemo se predati, iako smo mi ti koji se predajemo.

Iako u stjecanju znanja o planu spasenja možemo promišljeno učestvovati, Isus i tu preuzima inicijativu. Mi možemo odgovoriti na Njegovu inicijativu birajući da Ga tražimo, da tražimo znanje o Njemu. To je način na koji pristajete — stavljajući sebe u atmosferu u kojoj Isus djeluje. Bilo da je to u crkvi, na javnim sastancima, ili nasamo pred otvorenom Božjom Riječju, ili možda dok čitate ove tekstove, ako želite pokušati odgovoriti na Isusovu privlačnu silu i na privlačenje Njegovog Duha, da biste stekli više znanja o planu spasenja, On će učiniti ostalo. Isus i danas nudi prihvaćanje svakoga tko dođe k Njemu. Poziv je još uvijek na snazi: „Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti.“ (Matej 11,28) Bez obzira gdje ste i tko ste i kakva je bila vaša prošlost, Isus vam nudi mir. Ako nikad niste iskusili što znači doći Kristu, možete Mu doći upravo sada.

Možda ste shvatili na kojoj se stepenici na putu do Krista nalazite. Da li osjećate želju za nečim boljim? Da li shvaćate da je Bog ljubav i da je Isus umro za vas? Da li uviđate da ste grješnik? Da li uviđate da ste nemoćni da učinite bilo što u svezi s tim? Onda možete doći Isusu takvi kakvi ste, jer su to stepenice koje vode do Njega. Bog vas privlači k sebi i vi možete odgovoriti na to i nastaviti dolaziti k Njemu i sutra ujutro i opet sljedećeg jutra, sve dok sam Isus ponovo ne dođe. (Morris Venden, Upoznajmo Boga)