Biblija i čuda

Čuda nas podsjećaju da Bogu ništa nije teško. U Bibliji piše: I pruži Mojsije ruku svoju na more. Tada dade Gospod cijelu noć uzbijati more natrag jakim vjetrom istočnim i osuši more, i vode se razdijeliše. Sinovi Izraelovi koračali su posred mora po suhu. (Izlazak 14,21.22 ŠA)
Čuda su usmjerila pozornost na Isusovu moć i božanstvo. U Bibliji piše: Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici. (Ivan 2,11 JB)

Natprirodne pojave nikad ne umanjuju potrebu za osobnom vjerom. U Bibliji piše: Reče mu Isus: “Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!” Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu. (Ivan 20,29-31 JB)

Čuda su davala potvrdu djelovanju prve crkve. U Bibliji piše: A dolazili su mnogi iz okolnih gradova u Jeruzalem i donosili bolesnike i mučene od nečistih duhova. I svi bi ozdravljali. (Djela 5,16 ŠA)

Dok se čuda dokaz za Božje djelovanje, moramo biti oprezni jer i Sotona može činiti čuda. U Bibliji piše: To su, naime, duhovi đavolski, koji čine znake, i izlaze kraljevima svega svijeta, da ih skupe na boj za veliki dan Boga Svemoćnoga. (Otkrivenje 16,14 ŠA)