„On koji osobno u svom tijelu naše grijehe uznese na križ da mi, umrijevši svojim grijesima, živimo pravednosti; on čijim ste modricama izliječeni.“ (1. Petrova 2,24)

Krist je naše grijehe ponio u svojem tijelu na križ.  Koliki je onda morao biti grijeh kada nijedno smrtno biće nije moglo postići pomirenje? Koliko je moralo biti njegovo prokletstvo kada ga je samo Bog mogao ukloniti? Kristov križ svjedoči svakom čovjeku da je plaća grijeha smrt.  O, svakako mora postojati neka snažna zavodnička sila koja zarobljava moralne snage usmjeravajući ih suprotno utjecajima Božjega Duha, zar ne? Budite marljivi u traženju Božje milosti. Ona vam je potrebna svakoga dana da ne biste činili pogreške u svojem životu.

Možda smatrate da ste sposobni sami upravljati sobom, sami stvarati planove i ostvarivati ih po svojem prosuđivanju.

To je nesigurno za vas ili za bilo koga drugoga. Govorim o onome što znam. Uzmite Boga za svojeg savjetnika. Tražite od Njega da vas usmjerava. I nećete Ga tražiti uzalud.  Preklinjem vas, ne dopustite da ovi dragocjeni trenuci vremena milosti prolaze bez vašeg duhovnog napredovanja. Ni u kojem slučaju nemojte dopustiti svojim moralnim snagama da zakržljaju.  Nebo je sa svim svojim privlačnostima pred vama, vječna slava koju možete zadobiti ili izgubiti. Što ćete učiniti? Svojim životom i karakterom posvjedočit ćete o izboru koji ste učinili. Vrlo sam zabrinuta jer vidim da su mnogi ravnodušni kada se radi o pitanjima od neprocjenjivog značenja.

Oni su uvijek zaposleni poslovima manje važnosti, a onaj jedan uzvišeni posao izbacili su iz svojih misli. Oni se nemaju vremena moliti, nemaju vremena bdjeti, nemaju vremena istraživati Pisma. Oni su prezaposleni da bi mogli obaviti potrebne pripreme za budući život. Oni nemaju vremena da se posvete usavršavanju svojega kršćanskog karaktera niti ustrajnom naporu da osiguraju sebi pravo na Nebo.

Ako imate vječni život, onda morate biti ozbiljni i raditi u tom smjeru.  Proslavite Boga time što ćete izabrati Njegov put, Njegovu volju. On će biti vaš mudri savjetnik i vaš vjerni, nepokolebljivi prijatelj. (Ellen G. White, Naše visoko zvanje)