Facebook Twitter Youtube

Biblija i kanaliziranje

SpiritizamKanaliziranje je suvremeni izraz za ono što Biblija naziva korištenjem medija ili spiritizmom. Takva osoba je mistik koja postaje kanalom ili posrednikom za razumljive poruke koje dolaze iz svijeta duhova. Što Biblija kaže o tim spiritističkim medijima? U Bibliji piše: ''Ne obraćajte se na zazivače duhova i vračare; ne pitajte ih za savjet. Oni bi vas opoganili. Ja sam Jahve, Bog vaš!'' (Levitski zakonik 19,31 JB)

Opširnije

Biblija o novcu

NovacOd kuda potječu materijalni blagoslovi? U Bibliji piše: Nego spomeni se Gospoda, Boga svojega; jer on je taj, koji ti dade snagu, da pribaviš bogatstvo, da tako ispuni zavjet svoj, što ga je zakletvom potvrdio očima tvojim, kao što se dogodi danas. (Ponovljeni zakon 8,18 ŠA)

Opširnije

Biblija o kristalima

Mnogi smatraju da kristali imaju tajanstvenu moć koja se može koristiti za iscjeljenja. Neki vjeruju da kristali mogu poticati duhovni napredak i da izazivaju pozitivne promjene u životu. Je li ispravno aktivno se uključiti u liječenje kristalima i korištenje moći kristala? Što o tome kaže Biblija? Nema sumnje da su kristali lijepi jer ih je stvorio Bog. Dijelovi Božjeg slavnog nebeskog grada, Novog Jeruzalema, bit će sagrađeni od kristala.

Opširnije

Biblija i čuda

Čuda nas podsjećaju da Bogu ništa nije teško. U Bibliji piše: I pruži Mojsije ruku svoju na more. Tada dade Gospod cijelu noć uzbijati more natrag jakim vjetrom istočnim i osuši more, i vode se razdijeliše. Sinovi Izraelovi koračali su posred mora po suhu. (Izlazak 14,21.22 ŠA)
Čuda su usmjerila pozornost na Isusovu moć i božanstvo. U Bibliji piše: Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici. (Ivan 2,11 JB)

Opširnije

Biblija i alkohol

Što kaže Biblija o alkoholu, vinu i opojnim pićima?

U Bibliji piše: Podsmjehivač je vino, vikač silovito piće, nije mudar ni jedan koji od toga tetura. (Izreke 20,1 ŠA)

Opširnije