Facebook Twitter Youtube

Astrologija: Određuju li planeti vašu sudbinu

Jonathan Gallagher

Blizanci: Izvanredni ste kad ste izloženi pritiscima. Na poslu vas čeka prepreka. Temeljito razmotrite problem prije nego što potražite pomoć.

Jarac: Držite se svojeg plana. U važnim stvarima tražite dokaz. Vaš društveni položaj zahtijeva da znate kad trebate šutjeti, a kad progovoriti. Možda je ono što vam smeta kod voljene osobe zapravo vaš osobni problem.

Opširnije

Smrt – što nakon nje?

Marylin Schurch

Ispod prerijske zemlje, na malenom groblju blizu Rockhama, u američkoj saveznoj državi Južna Dakota, leže jedan pokraj drugoga dva lijesa. U jednome leži moj skromni i pobožni otac, koji je kao tinejdžer za vrijeme velike ekonomske krize orao njive udaljene tridesetak kilometara prema jugu. Pokraj njega počiva moja majka koja je imala manje teško djetinjstvo. U obližnjem kraju na sjeveru ona je ozbiljno vježbala cirkuske trikove s konjima dok je pasla krave.

Opširnije

Hollywoodska bitka za vaš um

Steve Wohlberg

Je li okultizam ušao u vaš dom? Na djelu su sile koje nastoje vas i vaše voljene upoznati s njim.

Kad sam se prije nekog vremena opustio na letu iz Chicaga u Los Angeles, u glavnoj kabini na filmskom se platnu pojavila zanimljiva reklama. U kuhinji za štednjakom stajala je privlačna plavuša. Na platnu su se pojavile riječi:

Opširnije

Što je to duša?

Ed Dickerson

„Tvrdnja kako ljudsko biće ima neka posebna prava nema razumskog temelja. Štakor je isto što i svinja i pas i dječak. Svi su sisavci.“ Rekla je to Ingrid Newkirk, predsjednica PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals) (Udruga za etičko postupanje prema životinjama).

Opširnije

Kršćanstvo i joga

Željko Porobija

Članak koji je u srpnju 2005. izašao u dnevnim novinama Minneapolis Star Tribune govori o tome kako su tradicionalni učitelji joge nezadovoljni time što se joga obesvećuje pomodnim verzijama ove drevne prakse. Njima smeta što, citiramo, «milijuni Amerikanaca prakticiraju jogu kako bi poboljšali savitljivost, ojačali mišiće i smanjili stres» (na što troše otprilike tri milijarde dolara godišnje).

Opširnije